McDonald's en het milieu

Groene stroom

McDonald's Dendermonde maakt gebruik van groene energie. Nuon levert er namelijk 100% groene stroom.

Afkoeling door buitenlucht

In de keuken van het restaurant wordt er gebruik gemaakt van een milieuvriendelijke airco met hoog rendement. Deze airco maakt gebruik van de buitenlucht om de keuken af te koelen.

Milieuvriendelijk heet watertoestel

Zoals je wel zal weten kan het aardig warm worden in ons restaurant door het koken en bakken. Wij bij McDonald's doen iets met deze warmte... De warme lucht wordt opgevangen om er water mee te verwarmen. Zo besparen we heel wat energie!

Reduce, Re-use en Recyle

Recycleren is de boodschap bij McDonald's. Zo wordt niet alleen het afval gerecycleerd, het plastic en papier voor de verpakking van McDonald's bestaat ook nog eens uit 70% gerecycleerd materiaal.

Green Truck

De Green Truck passeert McDonald's Dendermonde twee maal per week. Het gesorteerde afval wordt in deze speciale vrachtwagen in afzonderlijke delen geladen. Daarna worden de frituurolie, het papier en plastic weggebracht voor recyclage. 
Om met de ophaling het milieu zo weinig mogelijk te belasten rijdt de truck 's nachts. Zo wordt het verkeer niet gestoord en heeft de vrachtwagen ook geen last van files. 

Recyclage van frituurolie

De frituurolie van McDonald's wordt gerecycleerd tot biodiesel. De olie wordt hiervoor met de speciale Green Truck opgehaald. Met deze ophaling kan een vrachtwagen per jaar 740.000 km afleggen.